Mijn verhaal

Ik ben Iris en richtte TINK-begeleiding op omdat ik zag dat een heleboel mensen op zoek zijn naar zichzelf.

Ik studeerde aanvankelijk af als leerkracht lichamelijke opvoeding en werkte enkele jaren in het onderwijs maar kwam uiteindelijk bij de politie terecht.  Ik groeide er door tot hoofdinspecteur en was lange tijd diensthoofd van de dienst jeugd-, sociale zaken en slachtofferbejegening.  Meer dan 20 jaar hielp en begeleidde ik gezinnen die in een problematische situatie terecht gekomen waren.  Ik deed dit werk ontzettend graag en ik had geen plannen om mijn goed betaalde, vaste job te verlaten maar het leven loopt niet altijd zoals je zou willen dat het loopt…

Hoe TINK-begeleiding ontstond

Ik liep mezelf zo hard voorbij dat ik na een complete crash in 2012 genoodzaakt was om iets anders te gaan doen.  Maar wat?  Mijn zelfvertrouwen was intussen tot ver onder het vriespunt gedaald en toen gebeurde het!  In de bibliotheek stuitte ik op het boek “Beken(d) Talent” van Danielle Krekels.  Een boek over de KernTalentenmethode.  Ik was meteen verkocht en kwam als vanzelf in actie.  Ik schreef me in en ging bij haar op cursus.  En zo werd ik zelf een Erkend KernTalentenanalist.  Met trots en weer véél zelfvertrouwen 😊 Want dat is onder andere één van de vele dingen die een analyse je te bieden heeft.

Intussen begeleid ik mensen die net zoals ik destijds even de weg kwijt zijn.  Mensen die niet bij de pakken willen blijven zitten en iets willen maken van hun leven.

Waarom ik doe wat ik doe

Mijn gezin is de grootste motivatie voor alles wat ik doe.  Mijn man Eddy is mijn rots in de branding, mijn alles.  Onze enthousiaste 9-jarige dochter is mijn energiegever en -vreter tegelijkertijd.  Ze houdt me sowieso jong!  Onze familiehond Boris is de meest fantastische hond die een gezin zich kan wensen en onze 15-jarige poes Mopje is dé grote baas in huis.

Je leert ze zeker kennen als je langskomt voor een analyse of begeleiding want die gaan door bij ons thuis, in huislijke sfeer.

Je bent van harte welkom!

De naam TINK

Als je krampachtig naar een frisse naam voor je kersverse bedrijfje zoekt, komt er natuurlijk niet veel. Gelukkig geloof ik in de magie die ontstaat als de juiste dingen op de juiste momenten gebeuren. En zo ook hier. Terwijl ik m’n hersens liet kraken over goed klinkende bedrijfsnamen besloot ons Loes om nog ‘ns voor de zoveelste keer naar Tinkelbell te kijken. Je weet wel, dat elfje van Peter Pan.

En plots viel alles op z’n plaats…

Tinkelbell met roepnaam Tink is van nature een knutselelfje maar ze wil liever een ander, cooler talent want knutselelfjes mogen niet mee naar het mensenland. Helaas, ze is gedoemd om te knutselen. Ze baalt enorm tot ze ontdekt dat elk talent z’n voor- en nadelen heeft. En dan gebeurt het; ze kan door haar knutsels de lente redden en mag alsnog mee naar het mensenland. Dit doet haar beseffen dat ze moet blijven geloven in haar dromen. Want een droom komt echt uit als je éénmaal besluit trouw aan jezelf te blijven!

Dit verhaal heeft voor mij zo’n mooie symboliek die toeval of niet, volledig mijn idee uitdraagt. Tink was absoluut de naam waarmee ik verder wil!

TINK-begeleiding: Talenten Inzetten en Kiezen

Tenslotte nog voor de échte nieuwsgierigen onder jullie

Ik hou van natuurwandelingen, joggen en yoga. Ik kan helemaal verdwijnen in fantasierijke verhalen maar net zo goed in informatieve lectuur. Vóór ik mama werd, trok ik met de rugzak door vier continenten, gaf ik gepassioneerd ski-les, wandelde ik de dodentocht, ging parachutespringen en benji-jumpen. Maar de grootste uitdaging van allemaal was het mama worden. Alhoewel het een fantastische ervaring was, ervaarde is het als een euforie en uitputting tegelijkertijd. Zó mooi maar ook zó verwarrend waardoor ik volledig vergat voor mezelf te zorgen. Na mijn besluit om trouw aan mezelf te blijven, kwam hier voor mij weer helemaal in orde. En met veel zelfvertrouwen en tonnen ervaring ben ik klaar om ook jou weer op het juiste pad te zetten.