KernTalentenanalyse

Wat is de KernTalentenmethode?

De KernTalentenmethode is een methode die ontwikkeld werd door Daniel Krekels nadat zij ontdekte dat onze manier van ‘zijn’ en ‘handelen’ terug te vinden is in wat men als kind het allerliefste deed. Zo ontdekte ze dat ieder van ons 23 KernTalenten heeft maar iedereen heeft ze in een andere ‘constellatie’. Dat is wat ons uniek maakt en dat is wat deze methode je letterlijk en figuurlijk laat zien. Ze steekt je niet in één of ander hokje.

Waarom kan een KernTalentenanalyse interessant zijn voor jou?

Er bestaan de dag van vandaag zoveel mogelijkheden en keuzes allerhande dat het kan zijn dat je de weg een beetje bent kwijtgeraakt. Je verliest hierdoor de voeling met jezelf en besteedt veel kostbare tijd en energie aan zaken die eigenlijk niet (meer) bij je passen.
Via de KernTalentenmethode ga ik samen met jou op zoek naar de drie kenmerken van je KernTalenten, nl:

  • je karakter: je unieke eigenschappen, je aard, je natuur -> je ‘zijn’
  • je talenten: je aanleg, je potentieel, wat je kan aanleren mits training en oefening -> je ‘kunnen’
  • je intrinsieke motivatie: je goesting om in actie te komen -> je ‘willen’

Een talent wordt in het woordenboek omschreven als ‘het natuurlijke vermogen om iets goed te doen, natuurlijke begaafdheid, aanleg, gave’. Maar zoals je kan zien, is een KernTalent ruimer dan een talent, dat er slechts een onderdeel van is. Ze verklaren waarom je enorm veel energie kan halen uit de dingen die je doet. Of juist niet…
Een KernTalentenanalyse geeft je op korte tijd heel veel zelfinzicht en dat werkt erg motiverend. Het geeft een inkijk in wie je van nature bent, waarom je nu doet wat je doet en waar je kan bijsturen om terug (meer) trouw te zijn aan jezelf. Het zet aan tot actie en het geeft gegarandeerd zelfvertrouwen!